La Millor Mona de Pasqua de Catalunya 2022

6 de abril de 2022

La Millor Mona de Pasqua de Catalunya 2022

Gran participació i assistència per part de pastissers i forners de Catalunya en la primera edició del Concurs de Mones de Pasqua.


El concurs, que ha congregat a una cinquantena de participants de tota Catalunya, s’ha celebrat en l’històric fossat del Mercat de Sant Antoni. Una primera edició que marca com a objectiu valorar tant la tradició de la festivitat de Pasqua com l’artesania de la professió, ha tingut en compte la valoració d’un jurat d’excepció, format per professionals dels gremis de pastisseria i fleca i també del vot popular.


Si ens traslladem a la Categoria de Mona d’Ou de Xocolata, en aquesta el jurat professional ha deixat el premi desert, amb la intenció de millorar encara més la tècnica dels participants cara l’any vinent, però s’ha conservat el total de la valoració popular. 


Sens dubte, una edició que sali reforçada i acreditada com a exigent en la qual cal demostrar un elevat nivell. En aquesta categoria han resultat guanyadors dins del jurat popular les següents pastisseries.


Les quatre elaboracions guanyadores seran exposades i obertes al públic a partir del 30 de març en la vitrina central del Punt d’Informació del Mercat de Sant Antoni, fins al Dilluns de Pasqua. 


La resta d’elaboracions participants han estat lliurades a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC



Forn i Pastisseria El Racó de Granolleres ha obtingut el primer premi de la Categoria Mona Tradicional de Brioix amb una elaboració d’aspecte tradicional, però d’una qualitat magistral i polit que demostra anys d’experiència elaborant aquesta peça.




Efímera Xocolates de Sant Cugat ha quedat classificada, en primer lloc, amb una obra d’art gairebé d’aspecte de ceràmica, inspirada en la “Caperucita roja y el lobo”.




En segon lloc, la Pastisseria Bonastre de Barcelona aconsegueix impressionar al jurat amb una elaboració on l’ou de xocolata és el màxim protagonista en el

seu vessant més simètric.




I en tercera posició, amb una aposta original de la coneguda “Vespa” es classifica Forn i Pastisseria Catot de Monistrol de Calders. En aquesta categoria s’ha valorat l’originalitat, dificultat, presentació i l’acabat de la figura.

Últimas notícias