El dia 9 de juliol es va celebrar al Centre Cívic Fort Pienc de la nostra ciutat el lliurament dels diplomes als 35 mestres forners/es que aquest any formen la Ruta del Bon Pa de Barcelona Ciutat 2018. Aquesta és la quarta edició.

L’acte va ser presidit pel Regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, el senyor Agustí Colom i el president del Gremi de Forners de Barcelona ciutat, el senyor Jaume Bertran.

En el saló d’actes, amb la presència de més de dues-centes persones, es va viure un acte íntim i entranyable del sector forner de la nostra ciutat.

La selecció d’aquests 35 forners es va fer després de visitar, sempre anònimament, més de 150 fleques de la ciutat de Barcelona. La condició per poder participar en aquesta ruta era que la fleca visitada tingués obrador propi i que al capdavant hi hagués un mestre forner/a  i que cada dia elaborin el pa per a la seva clientela.

Posteriorment, un jurat format per diferents forners nacionals internacionals, demostradores de producte i professors d’escola del sector de la fleca, va fer la valoració dels diferents pans, sempre sense conèixer la seva procedència. Els tastos es van realitzar sempre amb pans de Pagès de mig quilo.

Els aspectes que el jurat va tenir en compte per a la valoració van ser: vista, crosta, molla, sola, sabor i aroma. A més, Panàtics, va valorar la presentació del pa a la botiga i l’atenció al client.

A continuació, en el mateix acte, es va fer el lliurament del premi La Llesca d’Or. Aquest any, Xavier Barriga va ser el guardonat per la seva gran difussió de la cultura del bon pa.

En el mateix acte, BAKERIIS.COM va presentar la seva APP per vendre pa i pastisseria on-line i a continuació, Albert Craus va presentar les novetats que des de Panàtics es duran a terme fins a finals de 2018:

– La tercera Ruta del Buen Pan de Madrid 2018 i La Miga de Oro, el dia 6 de setembre.

– La Festa del Pa amb Xocolata, el 21 de setembre.

– Concurs del millor Llonguet, al mes d’octubre.

– La Ruta Española del Buen Pan, amb semifinals a València, Barcelona i Madrid; i amb la seu de la gran final encara per decidir, Madrid o Barcelona, on es lliurarà un Estrella a cadascún dels 80 forners/es seleccionats d’entre els forners TOP d’Espanya.

– L’organització del primer Certamen Internacional de Fleca, BARCELONA KAPITAL PA, que tindrà lloc del 19 al 21 d’octubre en el hall de l’Estació del Nord de Barcelona.

I per tancar l’acte, Eduard Verdaguer, director i fundador de Panàtics, va agrair l’assistència de les autoritats, forners/es i empreses patrocinadores. Va comentar que, a suggeriment del president del Gremi de Forners de Barcelona, el Sr. Jaume Bertran, hi haurà canvis MOLT INTERESSANTS per a la pròxima edició de la RUTA DEL BON PA DE BARCELONA.

Per acabar l’acte, es va oferir a tots els assistents una copa de cava acompanyada per un exquisit càtering amb productes de tots els forners/es seleccionats.

Video 

Veure video sencer

PanaderíaPanader@Dirección
FLECA BALMESGeorgina CrespoBalmes, 156
FORN MISTRALAndreu BertranRda. Sant Antoni, 96
FORN SANT JOSEPEmili FeliuRoger de Llúria, 98
SANT TIRSSalva del CerroCarrer d'Astúries, 13
PA SERRAConrad SerraCarrer de l'Olivera, 31
FORN BALTÁJosep BaltàSants, 117-119
BALUARDAnna BellsolàBaluard, 38
PANES CREATIVOSDaniel JordaPça Garrigó, 5
CLOUD STREET BAKERYTonatiuh CortezRoselló, 112
CRUIXENTJosep Anton RibasPujades, 173
TURRISXavier BarrigaGran de Gràcia, 34
LA LLIBRERIAJuli ÀlvarezAribau, 22
JAIME BOUJosep BouTaquígraf Garriga, 72
FORN DEL PASSEIGMiquel GuichPasseig de Fabra i Puig, 140
FORN MONTSERRATFrancesc CasamitjanaCastillejos, 366
FLECA FORTINOGemma FortinoTravessera de Gràcia, 126
FORN ELIASAnna EliasFreser, 90
FORN BOIXAnna BoixXuclà, 23
TRITICUMXevi RamónRonda de Sant Antoni, 39
GALETTE&PASTIMMerçe SampietroTajo, 21
FORN DE PA GILGerard GilNavas de Tolosa, 261
FORN EUROPAMarioTortosaPare Làinez, 13
FORN IDEALSalvador VendrellRamón y Cajal, 120
FORN DE PA PUIGGRÒSXavier PuiggròsAvda. Gaudi, 77
FORN ELIAS BOULANGERIsidre EliasGanduxer, 115
FORN GINEBRAJosep GinebraValència, 226
LA FABRIQUEAbdelhafidRadas, 35
CARMEN GOURMET BONA MOLLACristobal CastilloJuan Güell, 158
LA CISTELLA DEL PAVictor MarcosNou Pins, 62
L'OBRADOR DELS 15Mónica GregoriPasseig Maragall, 209
CRUSTÓDavid HoyosValencia, 246
FORN DE PA PROVIDÈNCIAXavier CorcellasProvidència, 59
FORN DEL BARRIRoberto JuanNavàs de Tolosa, 327
SARDENYAJuan Antonio BlancoSardenya, 357
FORN DE PA PADRÓMarc PadróPere d'Artes, 8