Amb la voluntat de retre homenatge i donar visibilitat a aquest producte artesà tan tradicional a Catalunya torna el concurs professional «La Millor coca de Sant Joan». Aquesta iniciativa es proposa reconèixer la qualitat de les coques elaborades pels forners i pastissers professionals de Catalunya i Balears.

La Coca de Sant Joan és una de les postres més estrella de la revetlla de Sant Joan, que es celebra el 23 de juny. Aquest dolç tradicional, amb més de 100 anys d’història, es feia per celebrar el solstici d’estiu, i en el seu origen es pastava en forma circular, en una reminiscència clara a el culte a el sol.

De fruita, de pinyons, farcides amb crema, massapà, de llardons … la Coca de Sant Joan s’ha convertit en un clàssic imprescindible a Catalunya en aquestes dates.

Aquest any el certamen es celebra en temps complicats per a tots a causa de l’emergència sanitària que estem vivint però més que mai vol reconèixer la tasca del sector de la forneria i la pastisseria en el seu treball dur i constant per mantenir vives les tradicions gastronòmiques del país.

Com a novetat col·laborarem amb l’associació Health Warriors, encarregada de fer arribar menjar al col·lectiu sanitari que lluita en primera línea contra el Covid-19, i es repartirán doncs també per ells coques de Sant Joan dels millors obradors.

El concurs, organitzat per l’agència de màrqueting gastronòmic Sr y Sra Cake, compta amb l’esponsorització principal de Fills de Moretó, productor de farines Premium per a professionals i consumidor final i el suport d’altres col·laboradors com Sosa, Calidulce, CSTY, Frigual i José Llopart.

El concurs compta amb la col·laboració de Panàtics, el Gremi de Flequers de Barcelona, ​​el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, ​​el Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines i Associació de Forners i Pastissers de Balears i Bakering

La convocatòria s’obre a pastissers i forners sempre que tinguin un punt de venda. La pastisseria o fleca candidata es podrà presentar a qualsevol de les tres categories del concurs: Tradicional (de fruites confitades i pinyons); de Crema i pinyons, i Creativa.

Aquest any, a diferència de la primera edició, cada pastisseria o fleca es podrà presentar a tantes categories com vulgui.

Les inscripcions ja estan obertes i s’efectuaran fins al dimarts 02 de juny a la web

www.lamillorcocadesantjoan.cat  omplint el formulari de participació.

Les coques s’han d’enviar o lliurar a l’escola del Gremi de Flequers de Barcelona (c / Pau Claris 141) el divendres 05 de juny entre les 9h i les 12h del matí.

La valoració de les coques presentades a concurs tindrà lloc el mateix divendres entre les 13h i les 15h i el veredicte es comunicarà el mateix dia. 

Aquest any a causa de la situació restrictiva de concentració de persones, no podrà celebrar-se un acte festiu de lliurament de premis com estava previst.

El jurat estarà compost pels guanyadors de l’edició anterior, professionals de sector i representants de mitjans de comunicació especialitzats en el sector del bakering.

Com a premi, es lliurarà un guardó a la Millor Coca de Sant Joan 2020 per a cada categoria (Tradicional, Crema i Creativa) i un lot de productes de cada patrocinador. Els guanyadors no podran participar com a concursant en l’edició següent i passaran a formar part del Jurat de la propera edició del concurs.

Més informació: www.srysracake.com / Telf. ​​930 045114, 657764189 Anabel Lope

Deja un comentario