Amb la voluntat de retre homenatge i de donar visibilitat a aquest producte tan tradicional a Catalunya neix el concurs professional“La millor coca de Sant Joan” que, al mateix temps, es proposa reconèixer la qualitat de les coques elaborades pels nostres millors forners i pastissers.

Un dels dolços amb més tradició a Catalunya és la Coca de Sant Joan. Es consumeix durant la revetlla de Sant Joan per a celebrar el solstici d’estiu, i a l’origen es pasturava en forma circular, en una reminiscència clara al culte al sol. Amb més de 100 anys de tradició, la Coca de Sant Joan s’ha convertit en un clàssic imprescindible a Catalunya en aquesta data.

La convocatòria s’obre a pastissers i forners sempre que tinguin un punt de venda. La pastisseria o fleca candidata es podrà presentar amb una sola entrada i a una de les tres categories del concurs: Tradicional de fruites confitades i pinyons; de Crema i pinyons i una versió Creativa.

Les inscripcions ja estan obertes i s’efectuaran fins al dilluns 13 de maig en la web www.lamillorcocadesantjoan.cat emplenant el formulari de participació.

Les coques s’hauran de lliurar en l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona (Rosselló, 515) el dimarts 21 de maig del 2019 de 9:00h a 10:30 h. L’horari s’haurà de complir estrictament i no s’admetrà cap participant a partir de les 10:30 hores.

La valoració dels coques presentades al concurs tindrà lloc el mateix 21 de maig entre les 10:30 i les 13:00 hores i el veredicte i lliurament de premis serà el mateix dia, a partir de les 13:00 hores en l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona en un acte festiu on els assistents podran degustar les coques presentades.

El jurat estarà compost pel president del Gremi de Flequers de Barcelona, Jaume Bertran; pel president de la Federació Catalana de Gremis de Forners, Andreu Llargués, per reconeguts pastissers com Miquel Guarro i Sergi Vela, i mestres forners com Daniel Jordà; per Pep Aguilar, en representació de Fills de Moretó; per Eduard Verdaguer de Panàtics i per representants de mitjans de comunicació especialitzats en el sector gastronòmic.

Com a premi, es lliurarà un guardó a la Millor Coca de Sant Joan 2019 per a cada categoria (Tradicional, Crema i Creativa). El guanyador no podrà participar com a concursant en l’edició següent i passarà a formar part del Jurat de la pròxima edició 

Deja un comentario