Estem amb Jesús Antolín director-gerent de DIR Informàtica, una empresa pionera en creació de programes informàtics pel sector dels forns i les pastisseries.

Jesús ens traslladem a l’any 1987, comença la història de Dir. Explica’ns com va començar el teu projecte.

DIR Informàtica neix de l’amistat d’un Pastisser i un informàtic a Sant Joan de les Abadesses Girona, amb la il·lusió de crear un programa per al control de formulació i costos per a la pastisseria. En aquella època, la informàtica era una gran desconeguda per a moltes persones.

Et va ser molt difícil donar a conèixer el teu producte?

Al principi com tot, va haver-hi les seves dificultats. La informàtica en el sector de la fleca no era l’habitual. Per donar-nos a conèixer participàvem en fires dedicades al sector –Hem assistit a totes les edicions de INTERSICOP des de l’edició de SICOP a Sevilla en el 89-, impartíem cursos de gestió en els gremis, i fèiem publicitat en les revistes del sector.

Veiem que Dir està molt implicada en el món del pa, la pastisseria i les empreses afins a aquest sector, sempre ha estat l’objectiu de Dir?

DIR Informàtica, sempre s’ha dedicat al sector de la Fleca i Pastisseria. Creiem que estar especialitzat en el sector és una garantia per als nostres clients per què estem involucrats i compromesos en el sector. Hem de comentar, que la Fleca haevolucionat aquests anys donant uns serveis com la degustació, càtering… que abans no oferia i que amb masterpan®, han pogut adaptar-se a aquests canvis a mesura que han anat apareixent.

Recordes com era el primer o primers serveis que vas oferir a la teva clienta?

En els anys 80-90, la captació de clients era anant personalment a l’empresa del client. S’invertia molt temps en les instal·lacions dels equips i la posada en marxa. Avui dia, es realitza tot via on-line. Estalviant temps i diners als nostres clients.Això no vol dir que no anem a casa del client. Aquest servei és important tant peral client com para nosaltres, i en molts casos les tasques de consultoria, formació i posada en marxa són realitzades en les instal·lacions del client.

Al llarg d’aquests anys la informàtica ha avançat a passos agegantats, com s’ha aplicat aquests canvis a Dir?

DIR Informàtica ha evolucionat amb les seves aplicacions, la informàtica és un canvi constant. DIR Informàtica va començar amb un programa anomenat Pastís, passant a Factu-Pastís, Factu-Estoc, CODIR, KIT-DIR, Masterpan i actualment Masterpan®ERP.

Podries explicar en què es basen i quins serveis dóna Dir Informática?

DIR Informàtica dóna solucions per a tota l’empresa. Oferim programes per a la gestió integral de l’empresa com masterpan® ERP, Masterpan® TPV i masterpan® Autoventa. Amb el servei de consultoria fem un estudi de l’empresa del client, assessorant-lo sobre els punts clau sobre els quals es podran rendibilitzar al màxim els temps i costos de gestió. Amb la posada en marxa i formació, instruïm al personal d’oficina, obrador i botiga, sobre la utilització dels nostres programes, i els processos de gestió associats. I encara que no ens dediquem especialment a lavenda de maquinaria, quan és necessari també subministrem els equips informàtics d’obrador, botiga i repartiment, com són les pantalles tàctils d’obrador, TPV, tauletesde repartiment, i PDA com comanderos en la botiga.

Dir, està a Barcelona, quina part del territori cobreix, Barcelona,Catalunya, Espanya?

DIR Informàtica, dóna servei a tot el territori nacional. En aquests 30 anys que portem, tenim clients en totes les províncies, inclòs Andorra, Canàries, Melilla, i algun client a Llatinoamèrica.

Que ofereixen els vostres productes i com ajuden als diferentsprofessionals del sector?

La família masterpan® es pot dividir en tres grans seccions: Masterpan® ERP Gestió integral de tota l’empresa o grup d’empreses. Permet controlar els diferents departaments de l’empresa, com poden ser: l’oficina, empleats obrador, formulació i costos, magatzems, comptabilitat, etc. Masterpan® TPV Gestió de les Tendes, els diferents punts de bena de l’empresa. Masterpan® AUTOVENTA Gestió dels Venedors i Repartidors.

Els vostres productes faciliten molt la feina, com veus l’evolució de cara al futur?

DIR Informàtica, està en constant evolució, si no fos així, no estaríem on estem. Aquests 30 anys i gràcies a la col·laboració amb Gremis, Clients, revistes, i un ventall d’esdeveniments en els quals participem, d’aquest meravellós món de la Fleca, fa que la nostra dedicació i evolució dels nostres productes sigui per al benefici de tots els nostres clients.

Enguany Dir compleix el seu 30 aniversari, veiem que heu fet canvis importants. Ens els pots explicar?

En 2016 DIR Informàtica va complir 30 anys, volem celebrar-ho amb els nostres clients i amics. Comencem l’any, canviant la imatge corporativa de l’empresa, amb un logo més fresc i d’acord amb els nous temps, sense perdre el color blau i taronja que ens ha acompanyat aquests 30 anys. Actualitzem la web dirinformàtica.com i ens vam donar a conèixer de manera més pública a les xarxes socials on els clients i amics, ens poden seguir en Facebook.

Bé, Jesús moltes gràcies i enhorabona per aquests 30 anys de complicitat al nostre sector.

Deja un comentario