Mantenir una dieta equilibrada és imprescindible per mantenir-nos saludables i per a això és necessari incloure certs nutrients en tots els menjars del dia.
Els nutrients són les proteïnes, els hidrats de carboni, els greixos o lípids, les
vitamines i els minerals continguts en els aliments.

Els 3 principis bàsics d’una alimentació equilibrada són:
1. Cobrir les necessitats calòriques o energètiques de l’organisme
2. Aportar els requeriments nutricionals necessaris
3. Fer una alimentació variada, és a dir, menjar aliments de tots els grups

El pa, la pasta i l’arròs són hidrats de carboni que hi han constituït la base fonamental de la nostra alimentació, ja que són una important font d’energia.

Concretament el pa és un aliment bàsic en els menjars i per això es troba a la base de la piràmide de la nostra alimentació.

La seva principal virtut és l’energia que proporciona al nostre cos.

Amb una ració de pa en cadascuna dels cinc menjars diaris, es cobreixen les racions d’hidrats de carboni recomanats pels experts nutricionistes, ajuda a la regulació del trànsit intestinal pel seu alt contingut en fibra, ajudant a prevenir la diabetis tipus II i el colesterol.

Les vitamines que aporta el pa són *hidrosolubles del grup B, unes vitamines molt beneficioses per al cabell, la pell, les ungles, els anticossos i el sistema circulatori.

El pa també conté minerals necessaris per al bon funcionament del nostre organisme, com el calci, el fòsfor, el magnesi o el potassi.

El pa un aliment molt recomanat per a persones que desenvolupen molta activitat física, per la seva gran aportació energètica.

Això sí, parlem sempre de pa artesà, pa fet cada dia, amb masses mare naturals, bones farines, fermentacions ben controlades i elaborat i cuit de forma tradicional.

Deja un comentario